FÅ BEDRE SELVTILLIT!

HEYHEY!!
Jeg satt å tenkte litt på min selvtillit. Den er ikke veldig dårlig, men til en viss grad, jo mer jo bedre. Det er ikke helt sånn, men jeg har bestemt meg for å ikke bry meg hva andre syns, tørre mer og gå med akkurat det tøyet jeg liker og sånn. Ikke bare gå med det som er helt standard. Nå skal jeg jo holde herrenes tale på ballet. Og etter det, da kan det jommen ikke være mye mer jeg er redd for.
HER ER 10 TIPS FOR BEDRE SELVTILLIT: (kopiert fra en nettside)

 1. Bli komfortabel med å være ukomfortabel
  Du kommer ikke til å forbedre deg hvis du fortsetter å gjøre det du alltid har gjort. Hvis du aldri tar ordet i en forsamling eller aldri tør å ta på deg nye oppgaver, kommer heller ikke selvtilliten din til å øke. Press deg selv litt ut av din komfortsone for en gangs skyld. Start en samtale med en fremmed, oppnå øyekontakt med folk. Spesielt med de fra det motsatte kjønn. :shock:
 2. Send ut en bedre utstråling og kroppsspråk
  ?Henger du og slenger?? Daffer du bortover gaten i sakte tempo og følger ikke med på det som skjer rundt deg? Hvis du henger så mye med hodet at du etterhvert kunne skrevet en roman om skoene dine ut fra minnet, så er det kanskje på tide å løfte hodet litt, rette deg opp i ryggen og gi resten av verden inntrykk av at du er målbevisst og bestemt. Dette kan være en fin og enkel måte å bli vant til den kommende rollen som ?en med mer selvtillit?. Folk får automatisk mer respekt for folk som ser viktig ut.
 3. Tren og ta vare på kroppen, samt kle deg med stil
  Føler du deg feit? Føler du deg tynn? Er det ikke det ene så er det det andre. Begge deler kan løses ved å begynne å trene og mosjonere regelmessig. Det trenger ikke være stort mer enn 2 ganger i uken engang. Skaff deg et treningsprogram som passer for deg. Følger du dette vil du etterhvert begynne å føle deg mye bedre, og ha bedre samvittighet. Og når resultatene virkelig begynner å vise seg, hvorfor ikke kjøpe deg noen nye klær, noe du føler deg vel i? Gjør som Donald Trump og la attituden din vise at bare det beste er bra nok for deg. Frisk opp klesskapet og skap din egen unike stil. Føl deg god med deg selv.
 4. Benytt deg av positive affirmasjoner daglig
  Affirmasjoner er korte setninger som repeteres om igjen og om igjen til hjernen blir vant til tanken. Eksempler på positive affirmasjoner kan være: ?Jeg er en vinner?, ?Alt går min vei?, ?Jeg får alltid det jeg vil ha?, ?Dette kommer til å bli en flott dag?, osv. Skriv ned noen affirmasjoner med det samme. De trenger ikke å føles ?sanne? her og nå, bare sørg for at de er positive i din favør. Så begynner du å gjenta disse setningene til deg selv om igjen og om igjen, gjerne mens du ser deg selv rett inn i øynene i et speil. Dette kan virke litt merkelig i begynnelsen, men bli vant til det. Du får mer nytte av dette enn alle de negative tankene du vanligvis tenker.
 5. Hev deg over kritikk
  Et av de største problemene mange sliter med er å bli for opphengt i hva andre syns. Innse at du ikke kan bli likt av alle. Ikke ta det personlig hvis noen slenger ut en kommentar. Fall for all del ikke ned på vedkommenes nivå ved å ?ta hevn?. Hev deg over kritikk og gi faen. Alle mener noe om alle og du kan ikke kontrollere det. Som regel er de som mener mest ofte de som er mest usikker på seg selv, men bruker andre som levende dartbrett for å føle seg bedre, eller i et desperat forsøk på å ta bort oppmerksomheten fra seg selv. Gjør deg selv en tjeneste og gjenkjenn den totale idiotien i disse menneskenes væremåte. Gi faen! :)
 6. Slutt å sammenligne deg selv med andre
  La andre kjøre sitt eget løp. Om du skal drive og se på hvordan alle andre gjør ting, kommer du bare til å få en strøm av motstridende signaler som drar deg litt i alle retninger, og til slutt får deg til å ende opp tilbake akkurat der du begynte. Vær deg selv. Vet du ikke ?hvem du er?? Skap deg selv! Drit i alle andre nå. Ta et bevisst valg om hvem du selv vil være, og stol på at Law of Attraction sørger for å gjøre deg til akkurat den personen, så lenge du ikke skifter fil stadig vekk. Hold krystallklare intensjoner, ikke tillat noe tvil, og så skal du se at livet blir lekende lett.
 7. Slå av TV?en
  Jeg vet at TV?en er et kjært medium for mange. Men det er et faktum at spesielt unge jenter påvirkes av alle de syltynne skjønnhetsidealene man ser i media hele tiden. Hvis du opplever dette som et problem så ville det nok vært lettere å ikke sammenligne seg selv med ?det perfekte? hele tiden. Slå av TV?en, kast bladene, og husk at folk flest (uavhengig av kjønn) liker folk som er naturlige. Plastikk er flott til å lage poser av. Hvis jeg vil se et plastikkmenneske kjøper jeg like godt en Barbie. (?Eller ikke.)
 8. Oppnå økonomisk trygghet
  Å vite at man har penger nok i bakhånd til å leve godt, kan bidra til å holde selvtilliten på plass. Man trenger ikke nødvendigvis være millionær, men gjør det du kan for å sikre deg økonomisk. Mest sannsynlig vil du ikke klare dette hvis du fortsetter i en vanlig jobb til fast lusebetaling i timen. Skap dine egne muligheter ved å følge intuisjonen din når det gjelder karrierevalg her i livet. De som gjør det de elsker har en tendens til å tjene veldig bra på det. Men et sted på veien må man faktisk ta valget. Gjør man dette vil man først opprettholde en god selvtillit fordi man gjør noe man liker, og med hardt arbeid fra din side, vil også den økonomiske suksessen følge etter. Ikke det viktigste punktet for å øke selvtilliten, men det hjelper.
 9. Omring deg selv med positive venner
  Nå som du er i ferd med å transformeres til en ny og bedre person er det på tide å ofre noen. På tide å være litt brutal. Alltid når noen gjennomgår en forandring, vil det være folk som klager. De negative, pessimistiske vennene du hadde fra før er ikke nødvendigvis de beste støttespillerne dine lenger. Kom deg videre i livet. Hvordan du forlater de du ikke føler for å ha kontakt med er opp til deg; det trenger ikke nødvendigvis involvere lugging, biting og spytting. Bare ?gli fra hverandre? elegant men sikkert, og begynn å omring deg selv med positive venner som støtter deg.
 10. Lev i nuet - livet er kort
  Det er jo ikke noe kjekt å stadig gjeninnføre et mønster som bidrar til å senke livskvaliteten din. Livet er kort. Sørg for å få så mye ut av det som du kan. Lev her og nå ? skrinlegg alle bekymringer. La fortid være fortid. La andre være andre. Hvordan vil du bli husket når du dør? Som den stille, beskjedne og stusselige personen som ikke levde et særlig begivenhetsrikt liv? Eller som den sprudlende, utadvendte, inspirerende gledessprederen som tok ansvar og levde et liv mange bare drømmer om, og påvirket andre til å gjøre det samme? Det er ditt valg, men bestem deg mens du kan.

Nå prøver jeg meg på nummer 1: presse meg til å gjøre større ting enn jeg egentlig tør, (talen) og så skal jeg ta øyekontakt med dere gutter!
VÆR OBS PÅ ØYEKONTAKTEN MIN TIL DERE!!!! hahah..

PS: jeg tror faktisk at blogg gir deg bedre selvtillit, fordi før syns jeg det var drit flaut å blogge og legge ut bilder av meg selv, men nå driter jeg i det og legger ut bilder uansett hvor stygge de måtte være.
Hvordan er din selvtillit?

Én kommentar

marthe ¢¾

20.jan.2010 kl.23:04

ah så fin blogg du har! du skriver sikkelig bra :-))

hihih, jeg likte bloggen din sikkelig godt :D

men du? kunne du gått inn på bloggen min å bare komentert det siste inlegget mitt? ts, hadde blit kjempe glad vis du gadd det :-D

Skriv en ny kommentar

Cecilie

15, Kristiansand

Heyhey. Nå er du kommet til Cecilie Drange Hansen sin blogg. Blogger om alt fra hverdagen til min BFF, Jesus! Haha. ENJOY! leser denne bloggen NÅ

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits